De drie generaties, de heer Balk senior, Alexander Balk en Dylan Balk, schroeven het nieuwe sterrenschild van 4 Sterren Superior Hotel op de gevel van het Alexander Hotel.

Jubilerend Alexander Hotel gecertificeerd met 4 Europese sterren ‘plus’
Het jaar 2017 is goed begonnen voor het Alexander Hotel. Onlangs ontving het hotel het bericht dat het geclassificeerd is met 4 Sterren ‘Superior’ volgens de Europese Hotelclassificatie. Met trots plaatsten de drie generaties Balk afgelopen week het sterrenschild op de gevel van het hotel. Een mooi moment, want het Alexander Hotel viert dit jaar ook haar 30-jarig jubileum.

Alexander Balk is trots op de behaalde 4 sterren ‘plus’. Alexander: “Onlangs is het systeem van hotelsterren gewijzigd. Deze nieuwe certificering is een mooi compliment aan ons hele team. Het geeft namelijk aan dat we op een hoger niveau zitten dan vier sterren. De toevoeging ‘superior’ geeft aan dat we op bepaalde punten hoger scoren dan reguliere vier sterren hotels. En dat is een hele mooie verdienste.”

Alexander wilde het bordje graag ophangen met de drie generaties mannen in de familie. “Het Alexander Hotel bestaat dit jaar 30 jaar. Het is opgebouwd door mijn vader. Het niveau en de gastvrijheid van het team is door hem ingezet en mijn vrouw Ingrid en ik zetten dat nu voort. Natuurlijk mag zoon Dylan ook niet ontbreken op de foto, hij mag natuurlijk zelf weten of hij later het hotel in gaat, maar hij is de knipoog naar de toekomst”.

Het Alexander Hotel bestaat op 27 maart exact 30 jaar, in 2017 wordt dus feest gevierd en teruggeblikt op 30 jaar gastvrijheid in Noordwijk. Alexander geeft aan dat het bedrijf volop bezig is met de toekomst. Zo hebben we drie jaar geleden van Alexander Beach Club een jaarrond strandpaviljoen gemaakt. Vorig jaar hebben we restaurant DYLANS toegevoegd aan het bedrijf. En hier stopt het niet, wij beraden ons alweer op de volgende uitbreidingen. We zijn volop in beweging”.

Hotelsterren is een initiatief van Koninklijke Horeca Nederland, die houder is van de Nederlandse Hotel Classificatie (NHC) en lid van Hotelstars, de Europese Hotel Classificatie. Zij beschikt over alle officiële classificatie gegevens van logiesverstrekkers. Met dit overzicht creëert Hotelsterren duidelijkheid binnen de hotelsector, helpt zij gasten te ontdekken wat zij belangrijk vinden en kunnen gasten toetsen of aan al hun verwachtingen wordt voldaan.